Saturday, February 29, 2020

Уште три месеци до втората Риатач конференција во Скопје

Драги колешки и колеги,
Како што веќе знаете остануваат уште три месеци до одржување на втората Риатач конференција која ќе се одржи на 29 и 30 мај во Скопје и ние во МНЗА како соорганизатори со нетрпение ја очекуваме истата. Би сакал да ве информирам дека остануваат уште помалку од 30-тина места бидејќи речиси секојдневно има по некој заинтересиран.
Во програмата на конференцијата ќе имате прилика да чуете врвни предавачи од целиот свет како што се: Drs. Paula Weerkamp-Bartholomeus од Холандија, Prof. Dr. Mohamad Ghaziuddin од САД, Dr. Ron Willems лице со Аспергер синдром од Холандија, Prof. Felice Corona и Dr. Tonia de Giuseppe од Италија, Prof. Parasuram Ramamoorthi од Индија, Prof. Dr. Carmello Rizzo од Италија, Prof. Dr. Alexander Poletaev од Русија, Dr. Eric Sulkers од Холандија, Dr. Hanna Alonim од Израел, Prof. Dr. Donatella Marazziti од Италија, Dr. Maja Roje Novak од Хрватска, Prof. Michael Fitzgerald од Ирска, Dr. Veselin Medenica од Србија, Prof. Dmitry Butko од Русија, Dr. Ashutosh Srivastava и Dr. Ritu Chauhan од Индија и многу други врвни професионалци во својата област.
Најмалата и задолжителна котизација што мора да се плати е 25 евра и тоа подразбира само присуство на сесиите и на самата конференција. Доколку сакате и да ручате заедно со учесниците во хотел Арка тогаш ќе треба да доплатите уште 18 евра за двата ручека и уште 25 евра за свечената вечера која ќе биде во некој од скопските реномирани ресторани. Тоа би значело дека ако сакате да присуствувате на сите активности максималната котизација за членови од МНЗА, колешки и колеги од МКД, студенти и родители изнесува 68 евра. Но, за да добиете попуст мора да добиете код за попуст и за тоа ќе мора да се обратите на следната е-пошта: president@mssa.org.mk. Котизацијата се уплаќа со банкарски трансфер или кредитна картичка на сметката на Риатач фондацијата од Холандија.
За родителите од Македонија кои ќе се пријават и уплатат котизација има обезбедебно бесплатни прегледи од некои од горенаведените експерти во Гаспар Центарот во Козле на 31 мај.
Во очекување на вашите регистрации примете срдечни колегијални поздрави,

Претседател на МНЗА





1 comment:

  1. If you're looking to lose fat then you certainly have to start following this brand new custom keto meal plan diet.

    To create this keto diet, certified nutritionists, fitness trainers, and professional chefs united to develop keto meal plans that are efficient, painless, price-efficient, and fun.

    From their grand opening in 2019, 100's of individuals have already transformed their body and well-being with the benefits a certified keto meal plan diet can provide.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-confirmed ones given by the keto meal plan diet.

    ReplyDelete