Wednesday, November 30, 2022

Уште едно соломонско решение за семинарските трудови

Почитувани студенти од ИСЕР и ИП,

Ве молам по не знам кој пат не ги праќајте вашите семинарски трудови на мојата е-пошта. Доколку не сте успеале да најдете решение за Мајкрософт Тимс и за Мудл ФЗФ платформите, соломонското решение е утре (четврток) да оставите печатени верзии во мојот поштенски фах во библиотеката на ИСЕР.

Предметен наставник

Осмо предавање ФФА - 01.12.2022 онлајн на МТ

Почитувани студенти,

Пред малку ја добив оваа порака од студентот Т.Н.

„Добар ден почитуван професоре. Во име на сите колеги, би сакал да Ве прашам дали би можело утрешниот час да се одржи онлајн на платформата Microsoft Teams, бидејќи има многу болни студенти кои не би сакале да добијат минус? Имајте пријатен ден“.

За да ви излезем пресрет да не губите многумина од вас од наставата, утрешното осмо предавање по ФФА го закажувам онлајн на платформата Мајкрософт Тимс со почеток во 08:00 часот. Веднаш по предавањето ќе се одржат и вежбите сите заедно во една група.

Со почит,
Предметен наставник


Tuesday, November 29, 2022

Упатство за активација на кориснички профил за е-настава на Филозофски факултет

Почтитувани студенти,

Разговарав со продеканката која одговорна за ова и еве ви го праќам упатството како да се регистрирате. Поинаку навистина не знам како да ви помогнам. Морате да се регистрирате па потоа да влезете во моите предмети. Побарајте помош од некој ваш близок ИТ и снајдете се.

Со почит,

Предметен наставник

Monday, November 28, 2022

Предавање на семинарски трудови

Почитувани студенти од ИСЕР и ИП,

Во врска со проблемите што се јавиле кај некои студенти за прикачување на семинарски труд, сакам да ве известам дека има алтернативно решение, а тоа е преку МУДЛ системот на ФЗФ. Кликнете на линкот и задолжително зачленете се во предметот ФФА или ХГФ, зависно од кој институт сте. Да ве потсетам дека семинарските се прикачуваат во програмот Ворд, а краен рок е 30.11.2022 година во 23:59 часот. Ова важи само за студентите што имаат проблем со Мајкрософт Тимс.

Со почит,

Предметен наставник

Saturday, November 19, 2022

Шесто предавање АСН - 22.11.2022

Почитувани постдипломки,

Петтото предавање по АСН ќе се одржи во вторник 22.11.2022 во слушална 11 со почеток во 16:00 часот. Предавањата се задолжителни за сите запишани на предметот. Се гледаме на предавањето.

Со почит,

Предметен наставник 

Седмо предавање ФФА - 21.11.2022

Почитувани студенти од ИСЕР,

Како што веќе ви напомнав заради мое службено патување, предавањето ФФА наместо на 24.11. ќе се одржи на 21.11. со почеток од 7:45 часот. Потоа следуваат и вежбите по веќе востановен ред. Го очекувам вашето присуство и активност.

Со почит,

Предметен наставник

Thursday, November 17, 2022

Резултати од првиот колоквиум ФФА - 17.11.2022

Почитувани студенти од ИСЕР,

Во прилог се резултатите од попладневниот прв колоквиум по Физиологија со фунакционална анатомија. Колоквиумот се смета за положен со освоени најмалку 18 поени. Условно се пуштени само студентите со 17 поени и на наредниот колоквиум ќе мора да освојат најмалку 19 поени. Коментарите ќе ги зачувам за предавањето во понеделник.

Реден број

Број на индекс

ЕКТС

поени

1.       

25354/20

28

2.       

11100/22

19

3.       

25844/22

17 условно

4.       

25796/22

17 условно

5.       

25806/22

15

6.       

25831/22

13

7.       

25802/22

12

8.       

11131/22

11

9.       

25819/22

9

10.   

11129/22

9

11.   

11094/22

8

12.   

25820/22

8

13.   

11110/22

8

14.   

11092/22

8

15.   

25816/22

8

16.   

10925/21

7

17.   

25930/22

6

18.   

24650/18

6

19.   

25808/22

6

20.   

11154/22

5

21.   

11122/22

5

22.   

25803/22

5

23.   

25852/20

5

24.   

11115/22

3

25.   

11098/22

3

26.   

11125/22

3

27.   

11096/22

2

28.   

11097/22

2

29.   

11091/22

1

30.   

11151/22

0


Предметен наставник

Wednesday, November 16, 2022

Резултати од првиот колоквиум ХГФ - 16.11.2022

Почитувани студенти од ИП,

Повелете резултати од попладневниот прв колоквиум по Хумана генетика и физиологија. Честитки до положените студенти кои се 37 на број, а другите нека не губат надеж, нека учат повеќе за јануарската сесија. Колоквиумот се смета за положен со освоени најмалку 18 поени. Резултатите се конечни и не се можни никакви дополагања.

Реден број

Број на индекс

ЕКТС

поени

1.     

25889/22

29

2.     

25870/22

27

3.     

11202/22

27

4.     

25901/22

27

5.     

25884/22

26

6.     

25875/22

26

7.     

11220/22

26

8.     

11164/22

25

9.     

25878/22

25

10.  

11174/22

25

11.  

11173/22

23

12.  

25899/22

23

13.  

24679/18

23

14.  

11217/22

22

15.  

25867/22

22

16.  

11206/22

22

17.  

11191/22

22

18.  

25896/22

22

19.  

11176/22

22

20.  

25886/22

22

21.  

11212/22

21

22.  

11181/22

21

23.  

11162/22

21

24.  

11222/22

21

25.  

10895/21

21

26.  

11214/22

20

27.  

25876/22

20

28.  

11185/22

20

29.  

11219/22

20

30.  

11177/22

19

31.  

11163/22

19

32.  

11216/22

19

33.  

11160/22

19

34.  

11167/22

19

35.  

11171/22

19

36.  

11170/22

18

37.  

11226/22

18

38.  

25877/22

17

39.  

11197/22

17

40.  

11166/22

16

41.  

11224/27

16

42.  

25883/22

16

43.  

11180/22

16

44.  

25882/22

16

45.  

23891/22

15

46.  

11190/22

15

47.  

11196/22

15

48.  

25294/20

15

49.  

11159/22

15

50.  

11213/22

14

51.  

25895/22

13

52.  

11210/22

13

53.  

25868/22

13

54.  

25900/22

12

55.  

25885/22

12

56.  

11194/22

11

57.  

11186/22

10

58.  

25031/19

9

59.  

11221/22

9

60.  

10267/19

8

61.  

11192/22

8

62.  

25033/19

8

63.  

11225/22

8

64.  

11178/22

8

65.  

25913/22

7

66.  

11200/22

7

67.  

11193/22

7

68.  

25567/21

7

69.  

25317/20

7

70.  

11208/22

7

71.  

11215/22

6

72.  

11165/22

6

73.  

10679/20

6

74.  

25918/22

5

75.  

11183/22

4

76.  

11207/22

4

77.  

11199/22

4

78.  

11187/22

4

79.  

10644/20

3

80.  

11179/22

3

81.  

11201/22

3

82.  

10680/20

3


Предметен наставник