Wednesday, August 26, 2020

Гостување на македонско радио емисија Хрономер - 26.08.2020

Почитувани читатели,

Дозволете ми да го споделам со вас денешното 20 минутно интервју што го имав денес во емисијата „Хрономер“ на македоноското радио, прва програма. Уште еднаш да се заблагодарам на водителката д-р Викторија Бјекиќ за поканата и за интересот што го покажа во врска со неодамна објавениот Прирачник за социјални вештини и позитивно родителство. Со тоа се зголеми бројот на заинтересирани медиуми за прирачникот на МНЗА.

Авторот

Пишување оцени - 27.08.2020

 Почитувани студенти,

Сите вие кои положивте во првата декада од оваа сесија, оцени ќе можете да земете утре 27.08.2020. Точно во 10:30 часот треба да ги доставите индексите кај координаторката на ИСЕР. Таа ќе ми ги достави во 10:35, а потоа за 10-15 минути ќе ви бидат вратени во библиотеката. Ве молам придржувајте се на здравствените протоколи додека сте во зградата на ФЗФ. Не се опуштајте! Вчера на неколку студентки од Институтот за психологија им дозволив да полагаат без ракавици, но во идната декада ниту еден студент нема да биде примен без ракавици. Дали сум јасен? Поради ангажмани на координаторката на ИСЕР околу уписите и заради нејзина работа во друга библиотека на ФЗФ во текот на утрешниот ден морате да бидете точни. Кој нема да земе утре оцена, укажувам дека во септември ќе има уште 1-2 вакви термина.

Предметен наставник

Tuesday, August 25, 2020

Резултати од испитот ФФА - 25.08.2020

 Почитувани студенти,

Во прилог се резултатите од испитот Физиологија со функционална анатомија. Најслабите останаа за крај. Ниту еден студент од 18 не го положи испитот. Немам зборови да ве истажам. Цело лето книга не сте отвориле! Ме изеде туѓиот срам! По повеќе од 12:00 часа работа на ФЗФ, време е да си одам дома и да се подготвам за утрешното гостување во македонско радио- радио Скопје.

Реден број

Број на индекс

Бодови

тест

Оценка

1.       

23781/15

28

5

2.       

10510/19

25

5

3.       

10509/19

25

5

4.       

10156/18

23

5

5.       

24980/19

14

5

6.       

24051/16

13

5

7.       

10498/19

11

5

8.       

9474/16

11

5

9.       

9143/15

9

5

10.   

10024/17

9

5

11.   

9516/16

8

5

12.   

10503/19

8

5

13.   

10058/17

8

5

14.   

10474/19

7

5

15.   

9500/16

7

5

16.   

10466/19

7

5

17.   

9142/15

4

5

18.   

22143/10

4

5

Предметен наставник

Резултати од испитот ХГ - 25.08.2020

 Почитувани студенти,

Во прилог се резултатите од претпладневниот испит по Хумана генетика. Јас навистина не знам како да ви укажам дека не е битно да се дојде само на испит, туку и да се положи. Само две студентки го полошија испитот и две се пуштени условно. Студентките кои се пуштени условно ќе го полагаат испитот устно преку Мајкросфт Тимс наредната седмица (се разбира доколку сакаат). Тие се должни да ми пратат е-пошта во недела за да им дадам точен термин, или доколку не им одговара устно полагање да се откажат). Пишување оцени задутре.

Реден број

Број на индекс

Бодови

Оценка

1.       

24973/19

37

7

2.       

9477/16

36

6

3.       

24093/16

34.5

условно

4.       

24966/19

34.5

условно

5.       

24081/16

28.5

5

6.       

7896/12

21

5

7.       

9143/15

14

5

8.       

23137/13

13.5

5

9.       

24639/18

11

5

10.   

10481/19

11

5

11.   

23731/15

8

5

12.   

9142/15

7.5

5

13.   

24963/19

5.5

5

14.   

8206/12

4.5

5

15.   

10121/18

3

5


Предметен наставник

Резултати од испитот МОИ - 25.08.2020

 Почитувани студенти,

Во прилог се резултатите од утринскиот испит по Медицински основи на инвалидноста. Тие се очајно бедни. Не знам само зошто трошите чевли да доаѓате до факултет кога повеќето од вас скоро ништо не сте учеле. Само една студентка го положи испитот за што и честитам. Пишување оцени најверојатно во четврток.

Реден број

Број на индекс

Бодови

Оцена

1.       

23315/14

36

6

2.       

10029/17

29

5

3.       

10039/17

28.5

5

4.       

9519/16

27

5

5.       

9121/15

26.5

5

6.       

9493/16

24.5

5

7.       

9113/15

21

5

8.       

9114/15

6

5

9.       

23740/15

6

5

10.   

9492/16

3

5

11.   

24527/17

2

5

12.   

9124/15

2

5

13.   

7833/11

1

5

14.   

23144/13

0

5

Предметен наставник