Thursday, June 28, 2018

Промени во термините за полагање испити - прв циклус - августовска сесија 2018

Почитувани студенти,
Согласно одлуката на Наставно-научниот совет одржан на 27.6.2018 година, есенската сесија се поместува и истата ќе се одвива во следниот период:

Прва декада:
30.08.2018 Генетика, Физиологија, (психологија) и ФФА во 08:00 часот.
31.08.2018 ХГ и МОИ во 08:00 часот.

Втора декада
05.09.2018 Генетика, Физиологија, (психологија) и ФФА во 08:00 часот.
06.09.2018 ХГ и МОИ во 08:00 часот.

Ги замолувам сите студенти да дојдат 15-тина минути порано пред библиотеката на Институтот за дефектологија и да имаат со себе пријава со уплатена такса за испит и доколку имат уплатница истата да биде уредно прикачена за пријавата. Ниту ЕДЕН студент нема да биде примен на испит без уредно средена пријава! Испитите се полагаат со претходно освоени 15 ЕКТС поени. Никакви доцнења не се толерираат! Професорот го задржува правото за промена на термините заради виша сила.

Среќно!
Предметен наставник

Списанието JRTDD во Eprints

Почитувани колешки и колеги,
Имам големо задоволство да ве известам дека од вчера списанието Journal for ReAttach Therapy and Developmental Diversities се наоѓа во дигиталниот репозиториум на Eprints.

Што е Епринтс?

EPrints has been leading innovation in the Open Access movement over the past 15 years. EPrints provides a set of mature ingest, preservation, dissemination and reporting services for your institution’s OA needs.
Created in 2000 as a direct outcome of the 1999 Santa Fe meeting that decided on the OAI-PMH protocol, EPrints software provides stable, pragmatic infrastructure on which institutions the world over have been utilising to enable their Open Access agendas.
As Open Source Software, EPrints’ greatest asset is the community of developers, librarians and users that feed into its progress and keep EPrints the innovative platform that we are so proud of.
Извор: http://www.eprints.org/

Во оваа пригода сакам да се заблагодарам на колегите проф д-р Боро Јакимовски и проф. д-р Дејан Ѓорѓевиќ од ФИНКИ при УКИМ кои ни ја овозможија техничката поддршка. Искрено се надеваме дека преку оваа платформа спсианието ќе биде повидливо и повеќе индексирано.

Главен и одговорен уредник на JRTDD

Monday, June 25, 2018

15 ЕКТС поени и консултации - 27.06.2018

Почитувани студенти,
Сите вие кои сакате на време да ги освоите 15-те ЕКТС поени за августовско-септемвриската сесија ве поканувам во среда на 27.06.2018 година од 09:30 до 11:30 часот. Покрај тоа, овој термин  може да се искористи за пишување оцени, консултации за дипломски трудови и слично.
Предметен наставник

Wednesday, June 20, 2018

Резултати од испитот ХГ - 20.06.2018

Почитувани студенти,
Во прилог се резултатите од утринскиот испит по Хумана генетика. Шест студенти го положија испитот, а другите ќе мора да учат многу повеќе цело лето. Информација за пишување оцени имате овде.

Реден број
Број на индекс
Бодови
Оценка
1.       
10084/17
49
7
2.       
7015/10
43
6
3.       
24572/17
42.5
6
4.       
9068/15
41.5
7
5.       
8415/13
40.5
6
6.       
24539/17
38.5
6
7.       
22830/12
33
5
8.       
6991/10
31.5
5
9.       
24054/16
31
5
10.   
8200/12
30
5
11.   
23087/13
27.5
5
12.   
10107/17
26
5
13.   
23267/14
26
5
14.   
7900/12
25
5
15.   
24089/16
22.5
5
16.   
10112/17
22.5
5
17.   
24057/16
21
5
18.   
24543/17
18
5
19.   
24051/16
18
5
20.   
22108/10
17.5
5
21.   
7911/12
15.5
5
22.   
10074/17
14
5
23.   
7896/12
14
5
24.   
8182/12
13.5
5
25.   
22188/11
13
5
26.   
7095/11
12.5
5
27.   
8575/14
12.5
5
28.   
23137/13
12.5
5
29.   
7888/12
11.5
5
30.   
10111/17
11
5
31.   
10028/17
11
5
32.   
23577/14
11
5
33.   
7044/10
8
5
34.   
9481/16
6
5
35.   
8583/14
4
5

Предметен наставник

Пишување оцени - 21.06.2018

Почитувани студенти,
Сите вие кои ги положивте испитите во втората декада, или не замевате навремено оцена претходно, ве поканувам утре 21.06.2018 година (четврток) во периодот од 10:00 до 13:00 часот да земете оцена. Доколку не можете утре, во периодот меѓу 26 и 29 јуни ќе има уште најмалку еден термин за консултации и 15 ЕКТС поени во кој ќе можете исто така да земете оцена.
Ви благодарам на разбирањето.

Предметен наставник

Резултати од испитот МОИ - 20.06.2018

Почитувани студенти,
Во прилог ви ги давам резултатите од испитот по предметот Медицински основи на инвалидноста што се полагаше утрово. Само три студенти од вкупно 17 го положија испитот. Искрени честитки до нив. Предлагам да ги полгеднете резултатите:

Реден број
Број на индекс
Бодови
Оценка
1.       
24038/16
48
7
2.       
24553/17
43
6
3.       
24549/17
36
7
4.       
24547/17
29
5
5.       
24078/16
22
5
6.       
9466/16
21
5
7.       
24516/17
18
5
8.       
8554/14
17
5
9.       
8370/14
17
5
10.   
23164/13
14
5
11.   
24510/17
13
5
12.   
10110/17
13
5
13.   
8425/13
12
5
14.   
24079/16
9
5
15.   
10039/17
7.5
5
16.   
24515/17
7
5
17.   
23532/14
5
5

Информација за пишување оцени имате овде.

Предметен наставник