Tuesday, September 27, 2022

Понуда на тема за дипломска работа

Почитувани идни дипломци,

Во низата понуди за изработка на дипломски работи еве уште една: „Користењето на социјалните медиуми од страна на специјалните едукатори и рехабилитатори“. Во очекување на потенцијален кандидат/ка, срдечен поздрав.

Менторот

Wednesday, September 14, 2022

ADVERTISEMENTS AND SPONSORSHIP

Journal of Health and Rehabilitation Sciences (JHRS) accepts advertising and sponsorship for its website according to the following principles: 

  • Advertising is separate from content. Advertisers and sponsors have no advance knowledge of our editorial content, nor do the editors have advance knowledge of advertisers. Content is never altered, added, or deleted to accommodate advertising. Advertisers and sponsors have no input regarding any of our editorial decisions or advertising policies. The advertising sales representatives have neither control over, nor prior knowledge of, specific editorial content before it is published. 
  • Journal of Health and Rehabilitation Sciences reserves the right to decline or cancel any advertisement at any time. 
  • Advertising must be factual and in good taste in the judgment of the Publisher and Journal of Health and Rehabilitation Sciences management. Please note: Readers who click on an advertising banner or other advertising links may connect to a site different from the Journal of Health and Rehabilitation Sciences to view additional information. Such sites may also ask visitors for additional data. Journal of Health and Rehabilitation Sciences does not participate in, nor control such sites. 
  • Advertised products must be compliant with the regulations in the country where the advertisement will be seen. 
  • Users will be able to distinguish between advertising and editorial content clearly on the website. 
  • Journal of Health and Rehabilitation Sciences does not endorse any company, product, or service appearing in its advertising. 
  • Advertisers and sponsors have no control or influence over the results of searches a user may conduct on the Journal of Health and Rehabilitation Sciences website. Search results are based solely on the functionality available through our search software (e.g., keywords or natural language) and user-defined criteria. 
  • Updates to our Internet advertising policy will be posted on this website.
Types of Advertising

These types of advertisements are generally acceptable for consideration: research and laboratory reagents; medical/research equipment products and services; medical software; practice-management products and services (including office equipment and supplies, medical billing systems, medical software products), and medical websites.

Thursday, September 8, 2022

Среќен роденден наша Македонија со најновиот труд за аутизмот

Почитувани читатели,

Нека ни е честит роденденот на Македонија. Јас и колешката Теа Петрушева си добивме одличен подарок од Србија. Тукушто излезе нашиот заеднички труд под наслов: „The importance of early diagnosis of autism spectrum disorder for adequate treatment and rehabilitation in Macedonia“ објавен во списанието „Специјална едукација и рехабилитација“ што е индексирана во Скопус, а во издание на ФАСПЕР, Белград.

Да ни се множат трудовите.

КоавторотTuesday, September 6, 2022

Пишување оцени - 07.09.2022

Почитувани студенти,

Сите вие кои имате потреба да земете оцена по моите предмети, можете утре 07.09.2022 година да го оставите индексот во посебна кутија во билиотеката на ИСЕР. Јас ќе пишувам оцени од 13:00 до 14:00 часот. Потоа ќе си го подигнете од таму каде што го оставиле. Ве молам не доаѓајте кај мене во кабиент, бидејќи цел ден имам состаноци. Студентите кои не се во можност утре да земат оцена, нека ми пишат е-пошта наредниот вторник за да им дадам друг термин.

Со почит,

Предметен наставник 

Резултати од испитот МОИ - 06.09.2022

 Почитуцвани студенти од ИСЕР,

Во прилог се резултатите од утринскиот испит по Медицински основи на инвалидноста. Нула учење, нула резултати. Полошо и од јунските резултати. Летото не било на ваша страна.

Реден број

Број на индекс

Бодови

Оценка

1.       

9463/16

8

5

2.       

7896/12

5

5

3.       

24513/17

3

5

4.       

10028/17

3

5

Предметен наставник

Резултати од испитот ХГ - 06.09.2022

 Почитувани студенти од ИСЕР,

Во прилог се резултатите од утринскиот испит по Хумана генетика. Народната поговорка вели: „Што сте сееле во текот на пролетта и 2/3 од летото, тоа ќе си жнеете сега на 6. септември“.

Реден број

Број на индекс

Бодови

Оценка

1.       

10189/18

37

6

2.       

24632/18

36

6

3.       

9493/16

36

6

4.       

10145/18

24

5

5.       

24625/18

21

5

6.       

23273/14

18

5

7.       

24980/19

14

5

8.       

24643/18

13

5

9.       

24657/18

13

5

10.   

24649/18

9

5

11.   

25364/20

8

5

12.   

10173/18

8

5

13.   

10489/19

7

5

14.   

23144/13

6

5

15.   

22132/10

6

5

16.   

10472/19

3

5

17.   

24677/18

3

5

Предметен наставник

Monday, September 5, 2022

Резултати од испитот ХГФ - 05.09.2022

Почитувани студенти од ИП,

Во прилог се резултатите од утринскиот испит по Хумана генетика и физиологија. Честитки до десетте положени студенти. Оцени најверојатно ќе пишувам на 7 септември по 13 часот, но за тоа ќе има посебен пост утре вечер.

Реден број

Број на индекс

Бодови

Оценка

1.       

25586/21

56

8

2.       

10897/21

52

7

3.       

10896/21

49

7

4.       

10886/21

49

7

5.       

10888/21

45

7

6.       

10231/19

43

6

7.       

10270/19

40

6

8.       

25580/21

38

6

9.       

10849/20

37

6

10.   

10846/21

36

6

11.   

10864/21

33

5

12.   

10895/21

31

5

13.   

10966/21

29

5

14.   

25583/21

27

5

15.   

10679/20

26

5

16.   

10172/18

24

5

17.   

10685/21

22

5

18.   

25041/19

20

5

19.   

10885/21

19

5

20.   

10847/21

19

5

21.   

10867/21

18

5

22.   

25567/21

17

5

23.   

10861/21

17

5

24.   

25553/21

16

5

25.   

10967/21

14

5

26.   

10184/18

13

5

27.   

10267/19

8

5

28.   

10889/21

6

5

29.   

10160/18

5

5

30.   

10873/21

4

5

Предметен наставник