Tuesday, May 31, 2022

Неславно завршена прва декада

Почитувани студенти,

Чувствувам потреба да ви се обратам за да ви појаснам упте некои работи. Неславно заврши првата декада од летната сесија вчера и денес. Вака слаби резултати немало никогаш во мојот речиси четврт век на ФЗФ. Јас навистина не знам каде сте го трошеле времето што сте правеле од февруари наваму. Само една положена студентка од 42 полагања по сите испити. На испит се доаѓа со најмалку 3 пати научен материјал, а не како на гости да доаѓате. Се извинувам што немав слатко да ве послужам. По одредни испити максималниот број на поени беше 15, а другите се движеа од 1-10. Катастрофа е мал збор за вашите резултати. Ве молам во втората декада не ме „малтретирате“ и  да не доаѓате за да освоите 1 или 5 поени. Срамно е и потценувачки и за вас и за мене. 

Повторно некои студенти сакаат да се провлечат без да купат пријава за испити. Ако ви е скапо, дојдете следниот пат ќе ви дадам 50 денари да си купите пријава, а не вака ниско да се провлекувате на испит без пријава, само за да го видите тестот.

Да заклучам, ако вака бидат резултатите и во втората декада, тогаш тешко на Македонија со ваков иден кадар. Ви благодарам за разбирањето, ако ме разбирате нешто...

Предметен наставник

Резулати од испитот ФФА - 31.05.2022

 Почитувани студенти,

Во прилог се резултатите од утринскиот испит Физиологија со функционална анатомија. Честито „првачиња“ покажавте „скроз одличен успех. Само вие терајте си вака. Не знам како да ве стимулирам. Дадов се` од себе, повеќе не може ако учите „толку многу“...

Реден број

Број на индекс

Бодови

Оценка

1.       

22132/10

25

5

2.       

10510/19

19

5

3.       

10024/17

17

5

4.       

25375/20

16

5

5.       

10058/17

14

5

6.       

24208/17

11

5

7.       

7107/11

11

5

8.       

9447/16

10

5

9.       

24963/19

10

5

10.   

25376/20

10

5

11.   

24506/17

9

5

12.   

24994/19

8

5

13.   

9516/16

7

5

14.   

10710/20

7

5

15.   

9507/16

6

5

16.   

10498/19

2

5

Предметен наставник

Резултати од испитот МОИ - 31.05.2022

Почитувани,

Студентката со број на индекс 24513/17 што го полагаше испитот Медицински основи на инвалидноста не го положи испитот. Освои само 5 поени што е далеку од задоволително.

Предметен наставник

Monday, May 30, 2022

Резултати од испитот ХГ - 30.05.2022

Почитувани студенти,

Во прилог асе резултатите од утринскиот испит по Хумана генетика. Тие не се лоши, туку се екстремно лоши, најлоши во историјата на ФЗФ.

Реден број

Број на индекс

Бодови

Оценка

1.       

23144/13

16

5

2.       

24538/17

13.5

5

3.       

24677/18

12.5

5

4.       

25375/20

12.5

5

5.       

9453/16

12

5

6.       

24506/17

11.5

5

7.       

10510/19

11

5

8.       

24980/19

9.5

5

9.       

24198/16

8.5

5

10.   

23731/15

8.5

5

11.   

25364/20

8

5

12.   

10466/19

8

5

13.   

10498/19

5

5

14.   

25376/20

4.5

5

15.   

9507/16

4

5

16.   

25338/20

1

5

Предметен наставник

Резултати од испитот ХГФ - 30.05.2022

Почитувани студенти,

Во прилог се резултатите од утринскиот испит по Хумана генетија и физиологија.

Реден број

Број на индекс

Бодови

Оценка

1.       

10894/21

48

7

2.       

10888/21

26

5

3.       

10526/19

20

5

4.       

10530/19

15

5

5.       

10664/20

12

5

6.       

10640/20

11

5

7.       

25593/21

9

5

8.       

10849/21

8

5

9.       

10267/19

6

5

Предметен наставник