Tuesday, October 13, 2020

Трибината за „Недела на отворен пристап - 2020“ се поместува на Зум

Почитувани колешки и колеги,

Со големо разочарување заради енормниот пораст на позитивни лица со Ковид-19 и големиот процент на дневно позитивни тестови принудени сме да ја реорганизираме трибината од физичко присуство на електронската платформа Зум. Како доктор и пред се` како одговорен човек не би сакал да го доведам во ризик здравјето на предавачите и слушателите воопшто. Свесен сум дека трибина во живо си има друг шмек, но ние мораме да се адаптираме на новонастанатата ситуација. Сепак здравјето на досега 30-тината пријавени е над желбата за споделување на наука во живо. Но, јас искрено сметам дека и оваа виртуелна трибина ќе биде успешна. Затоа предлагам да се потсетиме на некои факти.

Ден на одржување: вторник 20.10.2020

Време на почеток: 10:00 часот

Место на одржување: ЗУМ платформа на следниот линк.

Пријавување задолжително на следната е-пошта: vladotra@fzf.ukim.edu.mk

Број на учесници: максимум 100.

Учесниците ќе добијат електронски сертификат.

Искрено се надевам дека ќе ви биде од корист трибината и ги очекувам новите гости да се пријават преку е-пошта. 


ПРОГРАМА

Отворање на трибината од 10:00 до 10:15 часот

Поздравна реч на деканот на Филозофски факултет проф. д-р Ратко Дуев

Поздравна реч на претседателот на МЗМУ акад. проф. д-р Сашко Кедев

Поздравна реч на претседателот на фондацијата СПИРОСКИ проф. д-р Мирко Спироски

Краток осврт на „Неделата на отворен пристап“ во Македонија проф. д-р Владимир Трајковски

10:15 – 11:00
Проф. д-р Мирко Спироски
Списанија со отворен пристап во Република Македонија
Дискусија

11:00 – 11:45
Проф. д-р Дончо Донев
Принципи на научната комуникација, етика во објавувањето со превенција на плагијаризмот и структурата на научниот труд
Дискусија

11:45 – 12:30
Проф. д-р Гордана Ристовска
Отворен пристап во публикувањето на Архиви на јавно здравје
Дискусија

12:30 – 13:15 Проф. д-р Владимир Трајковски
Употреба на социјалните медиуми во списанијата со отворен пристап
Дискусија


Иницијатор и организатор на трибината1 comment:

  1. My ex-husband and I had always managed to stay friendly after our divorce in February 2017. But I always wanted to get back together with him, All it took was a visit to this spell casters website last December, because my dream was to start a new year with my husband, and live happily with him.. This spell caster requested a specific love spell for me and my husband, and I accepted it. And this powerful spell caster began to work his magic. And 48 hours after this spell caster worked for me, my husband called me back for us to be together again, and he was remorseful for all his wrong deeds. My spell is working because guess what: My “husband” is back and we are making preparations on how to go to court and withdraw our divorce papers ASAP. This is nothing short of a miracle. Thank you Dr Emu for your powerful spells. Words are not enough. here is his Email: emutemple@gmail.com or call/text him on his WhatsApp +2347012841542

    He is also able to cast spell like 1: Lottery 2: Conceive 3: Breakup 4: Divorce 5: Cure for all kinds of diseases and viruses.

    ReplyDelete