Tuesday, September 8, 2015

Која е доктор на науки Paula Weerkamp-Bartholomeus?

Почитувани колешки и колеги,
Само уште два дена за пријавување на предавањето на д-р сци. Paula Weerkamp-Bartholomeus од Холандија која на 14 септември ќе одржи предавање во салата за седници на ФЗФ со почеток во 10:00 часот. Ви благодарам на сите што се пријавивте и редно е сега да ве зазпознаам со нејзината куса биографија. Таа по вокација е училишен психолог и доктор на науки по специјална едукација. Своето образование го оформува на универзитетите во Холандија во изминатите 26 години.
Семинари и конференции на кои има активно учествувано во последните пет години:
February 2010 - The experiment. The first steps were called “Viki’s View”
November 2012 - Improvement of the intervention into ReAttach Therapy
March 2014 - National Autism Conference, The Netherlands
November 2014 - National Brain Injury Conference, The Netherlands
November 2014 - World Autism Organisation Conference Kuwait
March 2015 - Research Child & Family Project
November 2015 -Brain Injury Conference Zwolle
Колешката Weerkamp-Bartholomeus во последните години успешно раководи со Инстиутот за терапија со повторно приврзување.
Насловот на нејзиното предавање е “Reatach : intorduction of a new schema therapy". Предавањето и дискусијата ќе се одвиваат на англиски јазик. 
Што е тоа Reatach?
ReAttach is a multimodal approach for adults and children with a variety of functional impairment and neuropsychological dysfunctions. The method will be introduced as a new schema therapy for adults and children. Besides the utility as a schema therapy, the applicability as a  promising autism treatment will be discussed. Last but not least Paula will take you on an exciting journey pioneering in the field of brain injury, dementia and the wish to explore early intervention in psychopathy.

За жал ќе морам да ги разочарам оние кои очекуваат сертификати од настанот. Такво нешто нема да има. Во исто време сакам да ги охрабрам оние кои сакаат да дојдат, а не можат или не сакаат да платат котизација. Влезот на настанот е бесплатен и има само уште десетина слободни места во салата. Последните учесници може да се пријават најдоцна до 10 септември на следната е-пошта: secretary@mssa.org.mk

Со должна почит,
Претседател на МНЗА

No comments:

Post a Comment