Saturday, September 23, 2023

Повик за студенти преслушувачи по предметот ХГФ

Почитувани студенти од Институтот за психологија,

Сакам да ве известам дека:

  1. Сите кои немаат добиено потписи досега по Хумана генетика и физиологија, 
  2. Сите кои немаат освоено 15 ЕКТС поени ќе треба задолжително да го преслушуваат предметот секој петок од 8:00 до 10:00 часот во психолошката лабораторија на ФЗФ
  3. Задачите кои сте ги добиле изминатите години веќе НЕ важат за 15 поени. 
  4. Ги поканувам и сите други студенти кои не го положиле испитот досега, а сакаат да полагаат преку колоквиуми. За да полагаат преку колоквиуми ќе мора да дојдат најмалку 7 пати во текот на семестарот. Во спротивно ќе мораат да дојдат директно на испит во јануари 2024 година. 
  5. Морам да ви укажам дека ова е последната генерација кога ќе држам предавања по Хумана генетика и физиологија бидејќи од октомври новите студенти од прва година ќе слушаат друг предмет. 
  6. Начинот на предавање нема да биде како и минатите години, туку ќе биде повеќе насочен кон дискусија, гледање видео клипови, консултации и прашања од ваша страна во врска со тестовите кои не сте ги положиле. 
  7. На 6 октомври поради мое службено патување, најверојатно нема да имаме, па така првото ќе се реализира на 13 октомври, само да има здравје. За да имам увид во колкав број ќе доаѓате, ве молам да ме информирате на следната е-пошта.
  8. Досега се пријави само една студентка. Ако не се оформи група од најмалку 10-15 студенти, предавања може и да нема, туку ќе има други начини на освојување поени кои можеби и нема да ви се допаднат многу.

Предметен наставник

No comments:

Post a Comment