Sunday, June 11, 2017

MACEDONIA AND AUTISM

Почитувани колешки и колеги,
Со особено задоволство сакам да ви соопштам дека денес е прифатено моето поглавје под наслов: „Македонија и аутизмот" во светската енциклопедија за аутисточен спектар на нарушувања под уредничката палка на прочуениот проф. д-р Фред Волкмар, а во издание на популарната издавачка куќа Спрингер. Ова е уште една голема потврда од надвор за мојот речиси две децениски ангажман на полето на аутизмот. Покрај сите удари кои доааѓат одвнатре, однадвор некој будно ја следи мојата работа и знае во вистинско време да направи вистинска понуда. Во продолжение изворно е-поштата која ја добив пред малку.
Авторот на поглавјето

Dear Vladimir Trajkovski,
Congratulations! The Editorial Board of the book project " Encyclopedia of Autism Spectrum Disorders" has  accepted your manuscript
  • »Macedonia and Autism« (entry type: "Country")
many thanks for a fine entry!!

Fred

4 comments:

  1. Секоја чест,професоре!
    Ви претставуваме уште многу успеси во иднина ☺

    ReplyDelete
  2. Од срце ви благодарам госпоѓи Богоевска и Тодоровска :).

    ReplyDelete