Tuesday, March 25, 2014

2 април - Светски ден на аутизмот

Почитувани колешки и колеги, драги пријатели,
Како и изминатите три години, така и оваа Македонското научно здружение за аутизам достојно ќе го одбележи Светскиот ден на лицата со аутизам - 2 април. Оваа година ќе организираме еден културно забавен настан под наслов: "ТИЕ НЕ СЕ САМИ, НИЕ СМЕ СО НИВ. Централниот настан ќе биде организиран на 2-ри април (среда) vo Музејот на македонската борба со почеток од 19:00 ~asot. Предвидена е едночасовна, пригодна културно уметничка програма. Поканата е наменета за сите студенти од Институтот за дефектологија, постдипломците и докторандите, колешките и колегите кои работат во ова поле, родителите и децата со аутизам, како и сите добронамерници кои сакаат да помогнат на оваа ранлива категорија на граѓани.
Искрено се надеваме дека ќе можете да одвоите малку време и со тоа да дадете поддршка на семејствата со аутизам. Ве очекуваме да присуствувате на овој интересен настан! 
Претседател на МНЗА 

 

No comments:

Post a Comment