Saturday, December 7, 2019

Последен повик за апстракти за ReAttach конференцијата во Скопје

Почитувани колешки и колеги, драги студенти и драги родители,

Ја користам оваа прилика да го упатам последниот повик за поднесување на апстркати за ReAttach конференцијата што ќе се одржи во Скопје на 29 и 30 мај 2020 година. Крајниот рок за поднесување на апстракти е 31.12.2019 година. Организатори на конференцијата се ReAttach Foundation од Холандија и Македонско научно здружение за аутизам од Македонија. Секако дека е можно и пасивно учество без труд, а ова особено се однесува на родителите на децата со аутизам и други невроразвојни нарушувања, како и на студентите од ИСЕР и Институтот за психологија. За членовите на МНЗА, родителите, студентите е обезбеден попуст на котизацијата и треба само да испратат барање за добивање на код за попуст на следната е-пошта reattachfoundation@gmail.com. На конференцијата ќе присуствуваат врвни имиња од областа од калибарот на проф. д-р Мануел Казанова и проф. д-р Мохамед Газиудин од САД, проф. д-р Мајкл Фицџералд од Ирска, проф. д-р Донатела Марацити и д-р Кармело Рици од Италија, проф. д-р Александар Полетаев и проф. д-р Дмитри Бутко од Русија, д-р Хана Алоним од Израел и многу други гости од Холандија, Германија, Индија, Индонезија, итн. Прелиминарната програма која секако ќе претрпи уште ажурирања ќе можете да ја видите овде.
Тоа што би сакал посебно да го истакнам е дека на 31 мај 2020 година еминентните гости од странство ќе прават бесплатни прегледи и ќе даваат совети во ГАСПАР центарот во Козле. Предност во правењето на листата на родители ќе имаат оние кои ќе земат учество на конференцијата. Ги замолувам сите заитнересирани родители да го пријават своето учество на следната пошта president@mssa.org.mk. Би сакал да напоменам дека бројот на учесници на конференција, како и бројот на прегледи е строго ограничен и затоа пријавувајте се на време за да не ја пропуштите оваа прилика. Повеќе од 22 години сум во областа на специјалната едукација и рехабилитација и не се сеќавам дека имало повисоки и позначајни гости од оваа област во Македонија.

Претседател на МНЗА1 comment:

  1. I have never seen anything that has worked so effective like Chief Dr Lucky spell that was able to bring my lover back to me within 48 hours. I run into luck on that beautiful day that i found Chief Dr Lucky contact details on an article that someone wrote about Chief Dr Lucky i had no choice that to contact and trust him. Chief Dr Lucky shocked me because i was not expecting to get a positive result as fast as that because the way my boyfriend left me was terrible, he lift me for my friend and i was told by Chief Dr Lucky that she used a black magic spell on him. Since the return of my lover i have made a promise that i will write out Chief Dr Luck on the internet and his contact details are +2348132777335 and via email: Chiefdrlucky@gmail.com . His website: http://chiefdrluckysolutionhome.website2.me/

    ReplyDelete